MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Zajímáte se o kosmetiku? Máte rádi kontakt s lidmi? Chcete si splnit své sny a přání?

Staňte se Avon Lady/Avon Gentlemanem! Staňte se Sales Leaderem! Nebo jen registrovaným zákazníkem. Registrace a vstupní materiály zdarma, žádné členské poplatky. AVON bude Váš koníček, přivýdělek a bude vás to bavit.
www.avon-registrace.eu

CNC frézování, gravírování a ohýbání - Beroun

Frézování CNCaž 2,5D: možnost výroby přesných dílů z různých materiálů.
Gravírování: gravírování jednovrstvých a dvouvrstvých materiálů (hliník, chirurgická ocel, ostatní barevné kovy, PMMA - plexisklo atd.).
Ohýbání: ohýbání plastů a PMMA - plexiskla za účelem výroby různých držáků, stojánků, holderů atd.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

České ragby vstupuje do další sezóny s novým kapitánem i hlavním partnerem

Na další sezónu je české ragby připraveno po všech směrech. Do týmu národní reprezentace přišel na pozici kapitána Vojtěch Havel, změny se však udály

Post

Po dopravní nehodě uvedl smyšlené údaje, policisté pátrají po jeho totožnosti

Dopravní policisté z Berouna řeší neobvyklý případ související s dopravní nehodou, kdy neznámý řidič uvedl druhému účastníkovi smyšlené údaje ke své o

Post

Středočeský kraj vybavil prvosledové hlídky policie batohy s defibrilátory

Středočeský kraj pořídil ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Středočeského kraje čtrnáct speciálních batohů s rozšířenou výbavou první p

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz www.avon-registrace.eu CNC frézování, gravírování a ohýbání - Beroun www.vakberoun.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz

REKLAMA