MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Středočeští středoškoláci mohou v Eurokvízu soutěžit o cestu do Bruselu

Až do konce března mohou středočeští středoškoláci soutěžit o třídenní pobyt v Bruselu. Jak na to?

Rada kraje schválila pro středočeskou záchranku nákup nových sanitek

Nákup celkem 15 nových sanitních automobilů schválili středočeští radní na svém pondělním jednání.

Středočeský kraj přispěje obcím na každý vysazený strom 1 500 korun

Středočeský kraj založil nový Středočeský Fond na podporu výsadby stromů, který umožní obcím poskytnout dar na jeden vysazený strom 1 500 korun.

DNES SE STALO

POZVÁNKA OBRAZEM